lørdag 8. september 2012

Brønn

Årets kjekke prosjekt i hagen er å grave opp igjen en gammel brønn som finnes på eiendommen vår.
Vi kjøpte denne eiendommen med et gammelt hus på i 1996. Etter en del fram og tilbake ble vi enige om å rive det gamle huset, for heller å bygge nytt hus. Aldri har vi angret på dette valget.

Men, i alt styret med riving, graving og nybygg ble den gamle brønnen nedgravd. Mitt ønske har hele tiden vært å grave den fram igjen og ta den i bruk på "gamlemåten", men dette har latt vente på seg, og jeg glemte vel hele brønnen.Så en solskinnsdag i sommer kommer mannen min inn og har fått en "god idé". Hva med å grave fram igjen den gamle brønnen? Yess! Det er så kjekt når mennene får slike "gode ideer", for da skjer det noe! Vi gikk ut for å prøve å lokalisere den. Vi visste sånn noenlunde hvor den var, og med første sapdestikk var det fulltreffer! Vi jublet, og min dyktige handyman fortsatte å grave.

Det gamle lokket var slitt, med en diger sprekk tvers over og slett ikke sikkert, så vi måtte skaffe et nytt. Samtidig valgte vi å bygge brønnen opp litt slik at den går i flukt med plenen. Vi har bestilt pumpe via internett, og venter med lengsel og spenning på å få den. I mellomtiden jobbes det med å lage en trapp opp til brønnen fra nedsiden, og det legges beleggningsstein rundt. Kan nesten ikke vente med å få det ferdig. Men... nå er det jaktsesong...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar